Foetcare

Zweetvoeten

 • Zweetvoeten zijn meestal een bron van ergernis. Transpiratie is een uitscheidingsvocht dat door ongeveer 100.000 kliertjes in iedere voet wordt uitgescheiden. Door het vele voortbewegen produceren de voeten veel (ongeveer 100 ml) uitscheidingsvocht, wat voor het grootste gedeelte uit water bestaat, waarin verschillende zouten en vetzuren voorkomen. De bekendste hiervan zijn boterzuur en valeriaanzuur. Het zijn deze zuren die de zo karakteristieke geur aan het zweet geven. Afhankelijk van het aantal zweetkliertjes en het aantal aanwezige microorganismen (bacteriën, schimmels en gisten) die op de huid, in de sokken en in de schoenen voorkomen, kan er een penetrante zweetgeur ontstaan. Omdat de voeten in de schoenen niet zo gemakkelijk kunnen ventileren, wordt het vocht belet om snel te verdampen. Hierdoor kunnen de in het zweet voorkomende vetzuren tot ontbinding overgaan. Het leer van de schoenen wordt door deze zuren aangetast, waardoor het looiingsproces dat bij het vervaardigen van leer wordt toegepast, voor een deel teniet wordt gedaan, waardoor het leer gaat rotten.
 • De in de schoen aanwezige bacteriën zorgen voor het ontstaan van de zeer penetrante geur. Dus niet alleen de voeten zijn verantwoordelijk voor die nare geur.
Enkele voordelen van voetcare
 1. Voetcare is een uniek product tegen voettranspiratie:
 2. Het neemt de onaangename geur weg.
 3. De voeten blijven, worden droog.
 4. De voetzool wordt niet hard, blijft soepel.
 5. Het Stopt voetschimmel.
 6. Het is bacterie en schimmel dodend, bacteriën veroorzaken de onaangename geur.
 7. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken: strooi 's avonds een theelepeltje Voetcare in Uw schoenen. Stap 's morgens in Uw schoenen met of zonder sokken (Voetcare niet uit Uw schoenen halen). Herhaal dit 5 tot 8 dagen.
 8. Het product verpulvert in de schoenen zodat men er niets van ziet. .
 9. Schoenen slaan niet wit uit.
 10. Men krijgt geen vette handen zoals bij crèmes.
 11. Ook geschikt voor kindervoeten.
 12. Voor mensen met zwemmerseczeem.
 13. Wordt aanbevolen door pedicures.

Degene die Voetcare gebruiken zijn erg enthousiast over het product.

.

Algemeen

 • niet voor inwendig gebruik
 • buiten bereik van kinderen houden
 • Voetcare heeft een ontsmettende werking
  Prijs € 8,95